Svenska
English
Nederlands
Deutsch
International Orders

Knivar/Yxor / Knivar Fällkniven F1z Pilot Survival Knife


Fällkniven F1z Pilot Survival Knife i gruppen Knivar/Yxor / Knivar hos Route62 AB (10230)
Fällkniven F1z Pilot Survival Knife


Fällkniven F1z Pilot Survival Knife

1699 kr / 1499 kr
Fällkniven
Lagerstatus:

Leveranstid:

Frakt:

Artikelnr:
10230

Kundbetyg:
Betyg på Fällkniven F1z Pilot Survival Knife i gruppen Knivar/Yxor / Knivar hos Route62 AB


Beskrivning

Fällkniven F1z

Med denna kniv sätts en ny världsstandard! Viktiga faktorer som teknisk design, ergonomi och ekonomi sammanfaller i mod. F1 och utgör därmed det främsta koncept som för närvarande finns att tillgå. Kniven passerar med bred marginal internationella, militära krav vad avser styrka, personsäkerhet och prisvärdhet, varför ingen annan kniv kan mäta sig med en F1 om man väger samman dessa tre faktorer.

Att göra en överlevnadskniv är en allvarlig sak, en människas liv kan hänga på dess funktion om något skulle gå snett. Det tog åtta år att utveckla mod F1, den kniv som fr o m 1995 är flygvapnets officiella överlevnadskniv och som också används inom andra delar av det svenska försvaret. Det subarktiska klimat, som vintertid råder i stora delar av Sverige, har på ett avgörande sätt påverkat utformningen av denna mycket speciella kniv - vintern är förvisso flaskhalsen för all överlevnad.

Mod. F1 representerar en helt ny filosofi vad gäller knivar för överlevnadsbruk, samtidigt som den kombinerar generationers erfarenheter med modern spjutspetsteknologi. Det behändiga men kraftfulla formatet, den genomtänkta designen, det utomordentligt starka stålet är bara några av de detaljer som gör att man verkligen kan lita på denna kniv. Vi lämnar därför två års garanti på knivarna, avseende material- och fabrikationsfel.

Mod. F1 är en behändig kniv som passar alla händer och duger till kolossalt många göromål. Det säkra, behagliga greppet tillsammans med ett mycket hårt och segt laminerat specialstål gör att kniven kan användas till allehanda normalt men också påfrestande arbete. Man kan välja på två typer av läderslidor - en öppen, som hänger lite lägre på bältet, och en heltäckande, som säkert förvarar kniven på bältet. Vi erbjuder också en handgjord kydexslida av allra högsta kvalitet, den håller fast kniven med dubbel säkerhet samt är helt okänslig för vatten, kyla och nötning. Kydex är ett värmeformat hårdplastmaterial som är okänsligt för UV-strålar och kemisk påverkan. Den dubbelsäkrade enhandsopererade kydexslidan är en professionell slida för dem som värdesätter högsta kvalitet.

  • Totallängd: 210 mm
  • Bladlängd: 97 mm
  • Bladtjocklek: 4.5 mm, taperad
  • Tånge: Bred, genomgående
  • Vikt (kniv): 150 g
  • Stål: Lam. VG10
  • Hårdhet: 59 HRC
  • Skaftmaterial: Thermorun
  • Slida: Zytel